VALERIE CURLINGFORD

Muziek stroomt door het bloed van Valerie Curlingford. Na een opleiding Songwriting bij het befaamde Los Angeles College of Music (LACM) gaat ze vol voor een mooie carrière. In Nederland was Valerie te zien in Aida in Concert (2019), finalist in ‘Op Zoek Naar Maria’ (NPO 1 / 2020), Cover Alline Bullock en Tina Turner in Tina Turner, de musical (20190-2022),  Hoofdrol Disco Donna (Broadway musical 2022-2023).

Valerie Curlingford is geboren te Amsterdam op 3 december 1989. Op 4-jarige leeftijd start zij met dansen en als ze 8 jaar oud is begint ze ook te zingen en acteren. Ze gaat workshops volgen in muziek en theater naast haar klassieke balletlessen. Ze wordt lid van een r&b-koor en doet haar eerste passen als danseres in een videoclip.

In 2003 neemt ze deel aan de Junior versie van het Europees Song festival en schrijft daarvoor de eigen compositie ‘Leef je Droom’. Ze eindigt als tweede in de nationale finale en het liedje verschijnt ook op de CD van het Junior Eurovisie Songfestival 2003.

Op 14-jarige leeftijd schrijft ze opnieuw twee eigen liedjes die ze vertolkt met de Amerikaanse zangeres N’Dambi, op dat moment achtergrondzangeres bij Erykah Badu. Ze zingen samen live op de Amsterdamse Uitmarkt, het jaarlijkse festival dat het nieuwe theaterseizoen inluidt. In 2004 start ze, naast de Havo, haar opleiding bij het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA). Deze school behoort tot de beste in Nederland en is voor 70% eigendom van Joop van den Ende die zichzelf uitdrukkelijk bewezen heeft in de theaterwereld. Nadat ze haar Havo diploma heeft behaald blijft ze bij het LMIPA om daar de HBO opleiding te volgen.

Gedurende haar opleiding bij Lucia Marthas wordt ze geregeld gevraagd voor optredens, in allerlei gedaanten. Valerie zingt voor de Koninklijke familie en danst voor Adidas, Reebok en X-Factor. Ook doet ze een zeer bijzondere dansvoorstelling onder choreografie van Anthony Burrell, dan befaamd danser voor Beyoncé, Mariah Carey en Rihanna. Dit zijn maar een paar voorbeelden van haar vele performances in die periode. Bij LMIPA behoort de tot de top van haar klas waardoor ze wordt uitgenodigd voor een uitwisselingsprogramma met het prestigieuze Royal Conservatory of Glasgow in Schotland.

Tien dagen nadat Valerie bij LMIPA haar Bachelor diploma heeft behaald gaat ze aan de slag bij Royal Caribbean Cruises, als Featured Singer. Met deze internationale cruise maatschappij vaart ze maandenlang de hele wereld over en vertolkt diverse (hoofd)-rollen in hun spectaculaire, door Broadway geïnspireerde shows. Tijdens haar laatste cruise wordt ze ook gevraagd om te dienen als Vocal Captain. In die functie krijgt zij de artistieke leiding over alle vocalisten in het entertainment team. In 2015 start Valerie een deeltijd-opleiding Songwriting bij het befaamde Los Angeles College of Music (LACM). Ze ontwikkelt daar een nieuwe dimensie in haar eigen muzikale stijl, een prikkelende fusie van pop, soul en jazz. Ze werkt op dat moment ook met de artiest/entrepreneur Tree Of Lyfe als zangeres en model.

Begin 2018 heeft Valerie zich weer in Amsterdam gevestigd om haar muzikale ambities en ervaringen in eigen land verder uit te bouwen. Ze is uitgenodigd voor het ZO Gospel Choir dat behoort tot het beste in het genre in Nederland. Ze treedt geregeld met hen op, onlangs nog tijdens de Uitmarkt in ‘The Revolution Televised’, een show die integraal is uitgezonden op nationale TV. Daarnaast doet ze vocalen voor bekende lokale producers en DJ’s, wordt vaak gevraagd als vocalist, danseres en model voor commercials en doet geregeld foto-shoots voor diverse mode merken. Ook doet Valerie met enige regelmaat televisie-werk, meest recent als assistente in Miljoenjacht.

Valerie zingt ‘Zeg met dat het niet zo is’ ( Op zoek naar Maria- halve finale finalist)

Valerie zingt Inspiratie van Mathilde Santing ( Op zoek naar Maria -halve finale finalist)

Valerie zingt ‘One day i’ll fly away’ van Randy Crawford

How will I know- Valerie Curlingford

Valerie in de musical Aida van Elton John

Your Song ( Elton John) By Valerie Curlingford

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP