Loading...
Sjors van der Panne2019-04-09T12:56:24+00:00

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne (Voorschoten, 1979) groeide op in een wereld vol muziek. Thuis werden platen gedraaid van Ramses Shaffy en Liesbeth List, maar ook van Phil Collins, Joan Baez en Janis Ian. Zelf muziek maken en het publiek entertainen was zijn droom.

Knikkende knieën
Om deze droom te verwezenlijken verhuisde Sjors rond zijn twintigste naar Amsterdam. Hij meldde zich aan voor de Open Bak, het uitprobeerpodium van theater De Engelenbak, waar grote namen als Paul de Leeuw en Brigitte Kaandorp ook waren begonnen. Sjors mocht er vijftien minuten vullen en zong met knikkende knieën nummers van Frank Boeijen en Youp van ’t Hek. Men vond het wel mooi wat hij deed, maar het leverde hem niet meteen volle zalen op.

Ontroeren, troosten, blij maken
Twee audities bij de Kleinkunstacademie (tweemaal afgewezen) en een poging het Concours om de Wim Sonneveldprijs te winnen, leerden hem vooral wat hij niet wilde: voorstellinkjes maken. Dus maakt Sjors geen voorstellingen, maar geeft hij concerten. Inhoudsvolle liederen van zichzelf wisselt hij daarbij af met de klassiekers van zijn helden. Sjors wil zijn publiek ontroeren, troosten en blij maken. Hij deelt met hen verhalen en de liefde voor het Franse chanson en het Nederlandstalige lied.

The Voice

Zijn droom bleef zijn droom en Sjors volhardde. In 2008 won hij de publieksprijs tijdens het Concours de la chanson en in 2011 bracht hij zijn debuutalbum Eén nacht uit. Na jarenlang optreden voor een relatief klein publiek, besloot Sjors in 2014 mee te doen aan de belangrijkste talentenjacht van de Nederlandse televisie: The Voice of Holland. Met zijn uitzonderlijke stemgeluid en ingeleefde performance ontroerde hij eerst de juryleden en vervolgens heel televisiekijkend Nederland. Tijdens een spannende finale, waarin Sjors een duet zong met zijn grote voorbeeld Frank Boeijen, behaalde hij de tweede plaats.

Uitverkochte concerten
In 2015/2016 vestigde Sjors een record door maar liefst tien uitverkochte concerten te geven in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het daarvan verschenen live album Klassiekers in Het Concertgebouw stond wekenlang hoog in de albumhitlijsten. Inmiddels is zijn tweede album “Met Elkaar” een feit. Op 26 februari 2017 heeft Sjors het eerste exemplaar aan Marco Borsato uitgereikt.

Theater
Na een succesvolle eerste theatertournee in 2016/2017, tourt Sjors eind 2017 met de Lennaert Nijgh Tour “Tip van de Sluier”. 2018 staat in het teken van eigen concerten met nieuwe songs en bekende songs van helden als Frank Boeijen, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot. Voor Stichting Alzheimer neemt hij prachtige lied ‘Gisteren bestaat niet meer’ op.

Later dit jaar staat hij 2x in een uitverkocht Nieuwe Luxor in Rotterdam met Hommage aan Robert Long. Hij zingt samen met oa Karin Bloemen, Jenny Arean en Jan Dulles met het Metropole Orkest songs van Robert Long. Momenteel tourt hij tot en met mei 2019 door het hele land met zijn nieuwe theatershow waarin ook nieuwe liedjes van oa Belinda Meuldijk, Han Kooreneef en Frank Boeijen. Ook werkt Sjors aan zijn nieuwe album dat medio Februari 2019 moet verschijnen.

Sjors van der Panne

Wil je op de hoogte blijven van Sjors? Volg hem op social media

Sjors van der Panne en Duncan Laurence

Theatertour 2018-2019 trailer

Isabel door Sjors van der Panne

Mooi klein en prachtig: Sjors van der Panne met Hart van steen

Tijd voor Max 2019 – Engel ( Belinda Meuldijk , Han Kooreneef)

Gisteren bestaat niet meer- lied geschreven door Daan Bartels en Ton Snijders voor Wereld Alzheimer Dag 2018

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP