Biografie Sietske van Peursem

Actrice, presentatrice

Sietske van Peursem (28) was van kinds af aan al een echte entertainer. Op jonge leeftijd, naast school, was zij helemaal in de ban van turnen. Door haar enorme doorzettingsvermogen en discipline werd Sietske al snel een turnster op topsport niveau maar door een blessure moest ze helaas deze droom opgeven. Ze meldde zich al snel aan bij Lucia Marthas Institute For Performing Arts in Amsterdam, waar zij vier jaar heeft gedanst en afgestudeerd is en de basis is gelegd voor zang, dans en haar passie acteren.

Vrijland en Penoza

Sietske begon haar acteercarrière tien jaar geleden onder haar meisjesnaam Sietske van der Bijl met een rol als Coca Cola meisje in een WK commercial. Al snel kreeg zij de hoofdrol van Chantal Spoor in de KRO tv serie Vrijland, een rol die zij vier seizoenen heeft gespeeld naast bekende acteurs als Martijn Fischer, Babette van Veen en Annette Barlo. Al snel volgde in de jaren daarna andere mooie rollen in series als Spangas (2010), Penoza (2011) de RTL serie Het Mysterie van…(2013-2014),  de film Pestkop (2015, Flikken Maastricht (2016). Dit jaar (2022) was Sietske te zien in een bijrol in de nieuwe Johan Nijenhuis film Zwanger en Co, de speelfilm Boeien en de bioscoopfilm Hart op de juiste plek 

Commercials

Sinds het verschijnen in de Coca Cola commercials werd Sietske veelvuldig gevraagd voor meerdere merken waaronder commercials en video’s voor oa McDonald’s, Albert Heijn, Aktiesport en Holland Casino, Staatsloterij en Ambiant.

Dansschool

Haar acteer en ook modellenwerk combineerde zij met met haar eigen Dansstudio Sietske, in De Ronde Venen die zij zes jaar geleden begon, maar onlangs heeft overgedragen aan een nieuwe eigenaresse zodat zij zich volledig weer kan te storten op haar acteercarrière. Sietske trouwde twee jaar geleden met Jasper van Peursem en werd in hetzelfde jaar ook moeder van dochter Sara. 

Mrs Netherlands Universe

Begin juni dit jaar werd Sietske uitgeroepen tot Mrs Netherlands Universe en vertegenwoordigt zij haar titel in februari 2022 in Zuid-Korea waar zij het opneemt tegen maar liefst 100 landen.Sietske : “Ik ben gekozen met een reden en ik wil heel Nederland trots maken”.

Alles over Sietske

Wil je op de hoogte blijven van Sietske? Volg haar op social media!

In Het Eiland van Suos spreekt Kim Suos in een zomerse setting met bijzondere Ronde Veners op haar Eiland in de Vinkeveense Plassen

Showreel Sietske van der Bijl Peursem 2022

Sietske in een mysterieuze Efteling film