Loading...
Raffaëla Paton2018-10-05T14:20:15+00:00

Biografie Raffaëla Paton

Muziek zit in het bloed van Raffaëla Paton en al vanaf haar achtste beklom ze het podium en wist ze: “Ik wil zangeres worden.”

Raffaëla Paton werd op 1 juni 1983 geboren te Amsterdam. Op jonge leeftijd wist zij al dat ze zangeres wilde worden. Dat ze enorm ambitieus is blijkt wel uit het feit dat ze al op 8-jarige leeftijd het podium beklimt. Als kind luisterde zij naar Whitney Houston, Patti Labelle, Oleta Adams en Prince, Maar ook naar Nederlandstalige kleinkunstenaar The Nijland en zanger Rob de Nijs.

Haar muzikaliteit is duidelijk afkomstig van haar familie. Haar moeder was een bekende zangeres in Suriname en haar oom Humphrey Campbell vertegenwoordigde Nederland in 1992 op het Eurovisie Songfestival en behaalde een negende plek met het liedje ‘Wijs me de weg’.

Ruim twaalf jaar geleden breekt Raffaëla door de finale te winnen van het derde seizoen van het TV-programma ‘Idols´. Haar debuutsingle ‘Right Here, Right Now’ staat gedurende 8 weken op de eerste plek in de Nederlandse Top 40. Haar met platina bekroonde Album ‘Raffaëla’ heeft 15 weken in de Album Top 100 gestaan en behaalde daar de eerste plek. In hetzelfde jaar werd ook haar dochter Beautifull Hope geboren.

Begin 2006 heeft Raffaëla een cover van De Poema’s opgenomen met Paul de Leeuw. De single genaamd ‘Mijn Houten Hart’ werd uitgebracht nadat Raffaëla en Paul eerder het nummer samen zongen in Mooi! Weer De Leeuw.

In 2011 bracht zij, speciaal voor het gay evenement EuroGames 2011, de dance single ‘Show Your Colour’ uit. De track werd geproduceerd door Eric van Tijn.

Beste Zangers

In 2012 nam Raffaëla deel aan het Nationaal Songfestival. Met het uptempo nummer ‘Chocolatte’ in een sexy verschijning wist ze grote indruk te maken tijdens de liveshows. Chocolatte kwam in de week na het Nationaal Songfestival binnen in alle charts in Nederland.

In 2013 doet zij mee aan het populaire TV/programma ´De beste zangers van Nederland´ samen met oa, Rob de NIjs, Simone Kleinsma, Bastiaan ragas en Angela Groothuizen.

In 2016/2017 maakte ze haar musicaldebuut in de musical HAIR van Stage Entertainment.

North Sea Jazz

Raffaëla heeft in haar huidige zangcarrière met verschillende artiesten gewerkt en opgetreden van John Ewbank, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange, Marco Borsato, Glennis Grace, Kane, Paul de Leeuw, Do tot aan de Amerikaanse ster Oleta Adams. De grote podia zoals Ahoy, Afas Live, Gaypride Amsterdam, Nederlandse Veteranendag zijn haar niet onbekend.

2017 is voor Raffaëla een geweldig jaar ze presenteert voor het RTL4 programma ‘de beste van Nederland. En verzorgde samen met het Nederlands Studenten Jazz Orkest de opening van ‘North Sea Jazz’ met als thema ´Disco Inferno´.

Raffaëla op social media

Wil je op de hoogte blijven van Raffaëla Paton? Volg haar op social media!

Lyric video van De Zaal voor de Rotterdamse wijk Crooswijk, geschreven met Marcel van Daalhuizen

The Voice : Mercy

Disco Inferno ( Met NSJO)

Relight my fire ( Met NSJO)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP