Biografie Racquel van Gom

Racquel van Gom (29) groeit op in Amsterdam waar ze al op jonge leeftijd lessen volgt in klassiek ballet, jazzballet, moderne dans, show/musical, tap dance, atletiek hiphop en zangles bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Racquel staat al sinds jonge leeftijd op het podium net als haar moeder (Mieke de Jongh) die in haar jonge jaren zingt bij Kinderen voor Kinderen. Ook is Racquel al vroeg te zien op tv als danseres bij het Junior Songfestival (2001) en Kids Choice Awards (2004).

Spangas

Op haar 15de stopt ze met dansen en gaat Racquel drama lessen volgen. Ze merkt dat ze dit heel erg leuk vindt en schrijft zich onmiddellijk in bij een castingbureau. Na de middelbare school krijgt ze al snel een gastrol in de succesvolle jongere serie Spangas. Uiteindelijk speelt ze de rol van Shanti Blokland in maar liefst 88 afleveringen en is zij te zien op TV van 2009 -2011.

Toch besluit ze daarna om HBO Rechten te gaan studeren aan de HVA in Amsterdam. Racquel heeft vele advocaten in de familie en daarom is ze vastbesloten hen te volgen. Ondanks dat ze goed is in leren, stopt ze toch na 1 jaar omdat het acteren weer begint te kriebelen. In 2012 start ze een avondopleiding bij Faaam, in Amsterdam en krijgt acteerlessen van o.a. Kikki Classen, Willemijn van der Ree, Miguel Stigter en Frederik de Groot.

racquel-van-gom- pagina-geel

Dansen en zingen

Ondertussen neemt moeder Mieke, die inmiddels actief is als zangeres van het populaire dames trio Ebonique, haar mee naar al haar optredens. Racquel werkt zelfs mee aan de choreografie van ‘Heatwave’ waarmee de dames meedoen aan het Nederlandse Songfestival (2003). Ook zingt ze af en toen de koortjes tijdens optredens van haar moeder.

In 2019 staat Racquel voor het eerst voor de camera’s als model en ook legt ze steeds meer de focus op nieuwe castings. En zelfs het dansen is weer even terug als zij gevraagd wordt om te dansen op het populaire ‘Milkshake’ festival.

Dit najaar maakt ze haar debuut in Goede Tijden Slechte Tijden als de nieuwe vriendin van Bing en speelt ze diverse rollen in de online NPO-serie Hitte.Racquel wil de komende jaren zoveel mogelijk rollen spelen in Nederland en België maar uiteindelijk ook haar vleugels uitslaan naar de overkant van de oceaan waar een deel van haar roots ligt, Amerika.

racquel-van-gom- pagina

Racquel op social media

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Racquel de Gom doet? Volg haar op social media!

NPO 3 en YouTube serie Hitte 

Behind the scenes of the photoshoot of Racquel van Gom

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP