Biografie Nurlaila Karim

Nurlaila Karim (18 januari 1975) begon haar carrière in het rauwe Haagse rockcircuit en is uitgegroeid tot een allround actrice en zangeres met hoofdrollen in musicals als The Wiz en Les Misérables.

Het begin

Nurlaila studeerde aan de Haagse Acteerstudio. Daarnaast zat ze op klassiek ballet en volgde ze zang-, piano- en vioolles. De muzikale duizendpoot was violiste bij het Viotta Jeugdorkest en bracht op 17-jarige leeftijd (1992) haar eerste solo-cd uit: ‘The Light In The Darkness’.

Musical & Theater

Haar musicalentree maakte Nurlaila in ‘Miss Saigon’ (1996). Voor deze megaproductie speelde ze een half jaar later de rol van Gigi. Na ‘Miss Saigon’ speelde zij de rol van Carmen Diaz in ‘Fame De Musical’, waarna er alweer een musicaluitdaging naar haar lonkte: de hoofdrol van Mimi Marquez in ‘Rent’. Daarna kroop Nurlaila in de huid van Dorothy in de musicalparodie ‘Rocky Over The Rainbow’ (2001), een hilarische mix van ‘The Wizard of Oz’ en ‘The Rocky Horror Show’

Theater & musical

Vanaf 2001 stortte Nurlaila zich een aantal seizoenen met hart en ziel op een aantal grote concertante theaterprojecten. Samen met Nederlandse musicalsterren van naam schitterde Nurlaila in Rotterdam in de spectaculaire concertreeksen ‘Musicals In Ahoy 2004’ en ‘Musicals In Ahoy 2006’. Tevens verleende Nurlaila haar medewerking aan het opzwepende theaterconcert ‘De Munk Live!’ van haar musicalcollega Danny de Munk.

Leoni Jansen wist Nurlaila eind 2005 te strikken voor de theatershow ‘She Got Game 3’, waarmee zij een aantal maanden door het land tourde. Vervolgens schitterde zij in het seizoen 2006/2007 in de hoofdrol van Dorothy in de op Broadway-bekroonde productie ‘The Wiz’. Om daarna (2008) haar opwachting te maken als Fantine in de musicalklassieker ‘Les Misérables’.

In 2013 vertolkt Nurlaila als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Deloris van Cartier in de swingende hitmusical Sister Act, welke te zien was in het Afas Circustheater in Scheveningen.  In 2015 maakte Nurlaila een droom waar met haar eigen show Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner, waarmee ze in 48 theaters zorgde voor een waar muzikaal spektakel. Nurlaila was in theaterseizoen 2016/2017 te zien als Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Afgelopen theaterseizoen speelde zij de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet!. Vorig jaar deelde zij de hoofdrol van Donna met Antje Monteiro in de hitmusical Mamma Mia. Nurlaila deelt in 2020 opnieuw een hoofdrol, haar droomrol van Tina Turner in de musical over het leven van de 80-jarige popzangeres.

Awards 

In 1998 ontving Nurlaila de 'Dolf Brouwers Trofee' voor beste aanstormend Haags talent en werd dat zelfde jaar tweede bij het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Alsof Je Bij Me Bent’ van John Ewbank. In 2001 won ze tijdens het ‘Musical Awards Gala 2001’ de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor de rol van Mimi Marquez in ‘Rent’.

Stemactrice

Ook in sprookjesland is Nurlaila’s veelzijdige stem niet onopgemerkt gebleven. Zo zong zij met Stanley Burleson de titelsong ‘Alles draait om jou’ van de Walt Disney-film ‘The Lion King II’ (1999). Tevens verzorgde ze diverse nasynchronisaties, waaronder Lilo’s zus Nani in de tekenfilm ‘Lilo & Stitch’, Stella het Stinkdier in ‘Over the Hedge’ en Harold Miller in ‘De Bende van Vijf’. Ook sprak Nurlaila de stem in van het lichtelfje Iridessa in de Walt Disney-films ‘Tinkelbell’ en vertolkte ze een van de stemmen in ‘Hotel for Dogs’ (2009) en vertolkte ze Tonks in de nieuwe Harry Potter film ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’

Kinderliedjes

In 2010 brengt Nurlaila d'r eerste kinder CD uit, 'Wereldse Kinderliedjes', welke in 2011 als kinderboekversie uitgebracht wordt. In 2012 wordt het boekje gekozen tot een van de kerntitels van de kinderboekenweek welke in het teken staat van 'Hallo wereld'. Op 1 november 2020 verschijnt haar tweede kinderboek 'Een Koning Poept Niet', een sprookje voor kinderen die moeite hebben om naar toilet te gaan.

Nurlaila Karim

Alles over Nurlaila

Nurlaila is natuurlijk op social media te vinden? Like en Volg haar via deze links!

Nurlaila in haar rol als Tina Turner in de musical over het leven van de 80-jarige zangeres

Nurlaila speelt Dorothy in The Wizz

Donna in Mama Mia!

Nurlaila deed in 1998 mee aan het Nationale Sonfestival

Nurlaila - Fourtina: I've been loving you too long

The Bodyguard

Nurlaila Karim als Gloria Fajardo in On Your Feet

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP