Biografie Monique Smit

Monique Smit is inmiddels niet meer weg te denken van televisie en radio.
Ze werd bekend met het tv-programma Gewoon Jan Smit, een realitysoap van haar broer.

In het voorjaar van 2007 deed ze mee aan het Tien-programma Just the Two of Us, waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carrière begon. Haar partner in dat programma was Xander de Buisonjé. Monique en haar partner verloren de finale van Edwin Evers en Berget Lewis.

Voor Kerst 2006 zong ze met broer Jan het liedje Kerst voor iedereen, dat als b-kant verscheen op de single Cupido. In 2007 tekende ze haar eerste contract bij muzieklabel Artist&Company, waarna haar eerste solosingle ‘Wild’ eind juni uitkwam en net als de opvolger ‘Blijf je vanavond’ de top 10 behaalde van de Nederlandse hitlijsten. Beide hits staan later op haar debuut album ‘Stel je voor’. 

Eind 2007 tekende Smit een contract bij de TROS en na het uitbrengen van haar hit Wild werd ze gevraagd om het muziekprogramma Zapp Kids Top 20 te presenteren. Tot 2015 was Monique hét gezicht van dit muzikale kinderprogramma.
Vanaf 2010 presenteerde Monique met onder andere Mijn Vader Is De Beste, Sterrenparade en Sterren.nl meerdere programma’s voor AvroTros, waar zij één van de vaste gezichten was.

Het duet Eén zomeravond met jou dat ze in 2011 uitbracht samen met Tim Douwsma, is een cover van het Italiaanse lied Sara perche ti amo van Ricchi e Poveri. In 2013 namen Monique en Tim samen een album op, waarvan de nummers Langzaam Wordt Het Zomer, Dromen Van Elkaar en Even Niet Hier als singles zijn uitgebracht.

Monique Smit is exclusief onder management van All About Artists

In november 2014 verscheen het eerste deel van 2 Kleine Kleutertjes, een samenwerking met haar broer Jan. Het project bestaat uit tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en kende een theatervoorstelling speciaal voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. De liedjes zijn geschreven door Jan en worden gezongen door Monique. Naast 2 Kleine Kleutertjes deel 1, dat de status van dubbel platina haalde, verscheen er ook een DVD uit die 23 weken op nummer 1 stond in de DVD Charts en is in oktober 2016 deel 2 uitgebracht (gouden status).

Monique beviel op 1 augustus 2015 van haar eerste kind, een jongen genaamd Noah. Vanaf 2017 is zij, als presentatrice, online te zien bij Telegraaf VNDG (Telegraaf Media Groep) en tevens is ze al jaren het gezicht van het Nederlandse cosmeticamerk Herôme Cosmetics.

Op 25 mei 2018 verscheen de single ‘Mooier dan Mooi’ een duet met Wesley Klein. De single heeft inmiddels een kleine 400.000 views op You Tube en staat al weken in de Top 10 van de iTunes Top 100. In 2019 brengt Monique twee volkspop-singles uit ‘Gebarentaal’ en ‘Ga jij dan met me mee’.

Kleuterpop

Op 29 mei 2020 lanceerde de Volendamse haar eerste boek met cd van het nieuwe concept: Kleuterpop. Het album bevat tien nieuwe liedjes en een bonus track. De muziek is in samenwerking met Monique geschreven en geproduceerd door Jurjen Gofers en Waylon van der Heijden, die eerder hits schreven voor onder andere Snollebollekes. Ook de 45 minuten durende live show is een feit.

In augustus 2020 werd bekend dat Monique Smit het nieuwe gezicht is van Terstal familie mode. Onder de naam ‘Monique’s Favorieten’ verschijnt de collectie in de meer dan 225 winkels door heel Nederland.

Monique op social media

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Monique Smit doet? Volg haar op social media!

KLEUTERPOP PROMO 2020

KLEUTERPOP

Single ‘Ga jij dan met me mee’

Single ‘Gebarentaal ‘

Monique met Wesley Klein in Mooier dan mooi

Een aflevering van 2 Kleine Kleutertjes

Een zomeravond met jou, samen met Tim Douwsma

Blijf je vanavond

is Monique een Superstar Chef?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP