Biografie Jonathan Vroege

“Als zanger en performer wil ik de wereld kennis laten maken met positieve muziek “from the heart”. Groovende, energieke funk met grote band tot kleine musical-liedjes aan de piano. Dat alles samen in een toffe show met steengoede muzikanten. Een brede smaak resulteert in een veelzijdige show, een positieve boodschap aan de hand van een persoonlijk verhaal.”

Jonathan is geboren op 8 september 1993 in Dirksland, Nederland. Op 15-jarige leeftijd ontdekte hij zijn passie voor muziek maken. Na zijn VWO ging hij 1 jaar de HQ School volgen, waarna hij toegelaten werd tot het Utrechts Conservatorium in 2012. Op 16 juni 2016 heeft hij 4 jaar conservatorium afgesloten door middel van een groot eindexamen concert in theater Aan de Slinger in Houten. De jury beoordeelde Jonathan met een 9,5.

Lion King

Op musicalgebied is Jonathan ook actief. Vanaf oktober 2016 is hij te zien in de Stage Entertainment productie van “The Lion King” in Scheveningen. Hij is daar te zien als understudy van de hoofdrol, Simba, en daarnaast ook als deel van het zangersensemble.

Bekroonde musical

Ook speelde hij in november 2018 en februari 2019 de rol van Boaz in de EO-productie “In de voetsporen van Ruth” naast Anne Appelo als Ruth. In 2013 speelde hij de rol van Joseph in de Kamperse productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Deze show is bekroond met meerdere awards, waaronder de Pia Douwes Special Talent Award voor de individuele prestatie van Jonathan in de rol van Joseph. Hij heeft met meerdere grote musicalartiesten optredens verzorgd zoals Stanley Burleson en Joanne Telesford.

Over zijn leven in de muziek-en musicalscene heeft hij ook enkele interviews gegeven aan het AD, de Stentor, de EO, Hour of Power en Family7. Voor Hour of Power zong hij in december 2018 ook als solist mee bij “The Glory of Christmas” naast o.a. de Amerikaanse Mindy Kim.

Jonathan Vroege

Wil je op de hoogte blijven? Volg Jonathan Vroege op social media of

BEZOEK ZIJN WEBSITE

Adembenemend mooi tijdens kerst

Americano van Jonathan

Jonathan over zijn rol in The Lion King

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP

Foto’s van Jonathan: Marlon Henry