Loading...
Guimar van der Weele2018-11-19T11:09:36+00:00

Biografie Guimar van der Weele

Guimar van der Weele (22) uit Vlissingen studeerde onlangs af aan het Conservatorium in Tilburg, waar hij in de richting jazz les kreeg van oa Ruben Hein en Wouter Hamel. Momenteel volgt hij de opleiding Masters of Music.

Guimar staat al van jongs af aan op het podium met verschillende big bands en droomt ooit in grote concertzalen te staan als het Ziggodome of zelfs de Amsterdam Arena. En dan liefste met zijn eigen repertoire.

Swingpop

Al op jonge leeftijd is Guimar druk met zingen en nam hij als tiener zelfs al verschillende Nederlandstalige singles op. Maar in de soul, jazz of beter gezegd swingpop heeft hij echt zijn richting nu gevonden. Als reden voor de switch noemt Guimar, dat hij nu meer inzicht in de muziek heeft gekregen. “In het Nederlands zong ik vaak met orkestband, maar het is zoveel vetter om met een echte band of bigband op het podium te staan.”

Muzikale Helden

Ruben Hein, Wouter Hamel, Jamie Cullum, Michael Bublé maar ook crooners als Frank Sinatra en Sammy Davis Jr zijn een grote inspiratiebron voor de jonge zanger.

”Jazz is echt mijn ding en met name de klassiekers. Ik houd van verhalen vertellen en leef mij dan ook echt helemaal in in een nummer. Natuurlijk heb ik niet de levenservaring van een ouder iemand om het nummer ‘My Way’ te zingen, maar ik kan het toch naar mijn hand zetten, het nummer interpreteren met eigen ervaringen.”

Op dit moment schrijft hij o.a. met Wouter Hamel aan songs voor zijn eerste album en hoopt dat deze het levenslicht gaat zien in 2019.

Guimar van der Weele

Wil je op de hoogte blijven? Volg Guimar van der Weele op social media of

BEZOEK ZIJN WEBSITE

Guimar in actie

Nog een video van Guimar

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP

Foto’s van Guimar: Marcel Koch