Biografie Frédérique Sluyterman van Loo

Frédérique Sluyterman van Loo is sinds haar afstuderen aan Codarts in 1991 niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters. Ze schitterde in vele musicals en muziektheatervoorstellingen als actrice, danseres en zangeres. Van grote spectaculaire producties tot de kleine intiemere stukken, van komedie tot drama.

Ook haar stem hoor je vaak terug. Ze is vaste presentatrice van de radio-programma’s MOET JE HOREN en SCHELTEMA CULINAIR op AMSTERDAM FM. Tevens komt haar stem zeer regelmatig voorbij in tekenfilms.

Theater 

Op 13 oktober 2019 gaat de nieuwe productie in première: CALLAS | ONASSIS | KENNEDY, een muzikale vete. Hierin neemt Frederique de rol van Maria Callas voor haar rekening.

Afgelopen seizoenen was Frédérique te zien in de musical Billy Elliot in de rol van Mrs. Wilkinson. Hierna speelde ze Conny Stuart in de personality-musical Adèle, Conny, Jasperina; de Grote Drie. Ook creëerde en speelde ze de rol van Marlene Dietrich in de door haarzelf en Irene Kuiper geproduceerde muziektheatervoorstelling In bed met Dietrich en Piaf.

TV

Op televisie speelde Frédérique in Pauwen en Reigers en gastrollen in oa Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen, De avonturen van Kruimeltje, Danni Lowinski en Goede tijden, Slechte tijden. Tevens is haar stem veelvuldig terug te horen in tekenfilms.

Docent

Sluyterman van Loo is daarnaast ook werkzaam als docent, coach, regisseur en choreograaf oa in het bedrijfsleven en op diverse conservatoria.

Overzicht

Frédérique speelde oa in de musicals My Fair Lady ( Miss Eynsford-Hill), Sunset Boulevard ( understudy Norma Desmond), Joe-de musical (alternate Katy), Chicago (Liz + alternate Mama Morton), 42nd Street (alternate Dorothy en Maggie), A Little Night Music (Charlotte Malcolm), Into the Woods (bakkersvrouw), Merrily we roll Along (Gussie), Sinatra- that’s Life (Ava Garner), Life is a Cabaret (Liza Minnelli), Nine (La Fleur), Ganesha-een perfecte God (Karin), No way to treat a Lady (alle moeders en slachtoffers…), Urinetown (Pennywise) , Kiss Me Cole (Linda Porter) en Flashdance (alternate Hannah) . Verder was zij te zien in het toneelstuk Moeder Courage, (Yvette), in de klucht Oranje Boven, de cabaretvoorstelling Musical-de Cursus en en in de muziektheatervoorstellingen La Dia, Dreaming in the park with Alice,  In het meisje van Velzen.

Alles over Fréderique

Wil je op de hoogte blijven van Frédérique? Volg haar op social media!

Callas, Onassis, Kennedy, een muzikale vete binnenkort in het theater

Frédérique samen met de twee grote

In Bed Met Dietrich en Piaf

Frédérique Sluyterman van Loo

(with Stijn van der Plas) – Shine (Billy Elliot)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP