Loading...
Frédérique Sluyterman van Loo2017-12-05T13:45:12+00:00

Biografie Frédérique Sluyterman van Loo

Na het VWO studeerde Frédérique Sluyterman van Loo aan de Rotterdamse Dansacademie( tegenwoordig Codarts), waar zij in 1991 afstudeerde. Tijdens deze dansopleiding nam ze zang- en spellessen en toerde ze met de deels eigen productie Bossom Buddies door het land.

Na het afstuderen werd Frédérique aangenomen in het ensemble van de musical Funny Girl, geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Hiermee begon een succesvolle loopbaan waarin ze het spelen in grote musicalproducties afwisselt met kleinschaliger muziektheater en cabaretoptredens.

Theater

Frédérique speelde oa in de musicals My Fair Lady ( Miss Eynsford-Hill), Sunset Boulevard ( understudy Norma Desmond), Joe-de musical (alternate Katy), Chicago (Liz + alternate Mama Morton), 42nd Street (alternate Dorothy en Maggie), A little Night Music (Charlotte Malcolm), Into the Woods (bakkersvrouw), Merrily we roll Along (Gussie), Sinatra- thats Life (Ava Garner), Life is a Cabaret (Liza Minnelli), Nine (La Fleur), Ganesha-een perfecte God (Karin), No way to treat a Lady (alle moeders en slachtoffers…), Urinetown (Pennywise) , Kiss Me Cole (Linda Porter) en Flashdance (alternate Hannah) . Verder was zij te zien in Moeder Courage, (Yvette) Musical-de Cursus en La Dia.

Musical Awards

In 2002 ontving Sluyterman van Loo de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol, voor haar rol in A little Night Music.

In 2006 ontving ze opnieuw een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol, voor haar rol in Cabaret.

Musical / Theater 

Afgelopen seizoenen was Frédérique te zien in de musical Billy Elliot in de rol van Mrs. Wilkinson. Hierna Speelde ze Conny Stuart in de personality-musical Adèle, Conny, Jasperina; de Grote Drie. Ook creëerde en speelde ze de rol van Marlene Dietrich in de door haarzelf en Irene Kuiper geproduceerde muziektheatervoorstelling In bed met Dietrich en Piaf.

TV/Film

Op televisie speelde Frédérique in Pauwen en Reigers en gastrollen in oa Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen, De avonturen van Kruimeltje, Danni Lowinski en Goede tijden, Slechte tijden. Tevens is haar stem veelvuldig terug te horen in tekenfilms.

Docent

Sluyterman van Loo is daarnaast ook werkzaam als docent, coach, regisseur en choreograaf oa in het bedrijfsleven en op diverse conservatoria.

Alles over Fréderique

Wil je op de hoogte blijven van Frédérique? Volg haar op social media!

Frédérique samen met de twee grote

In Bed Met Dietrich en Piaf

Frédérique Sluyterman van Loo

(with Stijn van der Plas) – Shine (Billy Elliot)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP