Biografie Elise van der Horst (Elize)

 Zangeres, songwriter, actrice, tv-presentatrice en model Elise van der Horst startte haar carrière op 8-jarige leeftijd bij het tv programma ‘Kinderen voor Kinderen’, waar zij zes jaar succesvol (albums 12 tot en met 17) aan verbonden is geweest met als afscheid het bekende ‘Tietenlied’. Ook nam Elize erna twee jaar lang deel aan de theatertour van ‘Kinderen voor Kinderen’ en zong ze drie jaar lang bij het VARA-Kindersongfestival. 

Doorbraak

In 2004 werd zij getekend door Spinnin Records, het grootste dance-label van de wereld. Ze dook o.a. de studio in met het succesvolle Deense producersduoPeter Hartmann en Jan Langhoff (Aqua/Ace of Base). Het eerste resultaat was haar debuutsingle ‘Shake’, de eerste single van haar album ‘In Control’ uit 2006. De opvolger werd de top 10-hit ‘Automatic’ gevolgd door de singles ‘I’m no latino’ (TMF-Superclip) en ‘Into your System’. Ze werd genomineerd voor een TMF-Award in de categorie Beste Zangeres en trad ook op tijdens de show in Ahoy, Rotterdam.

Een jaar later startte Elize met de opnames van nieuwe songs die zij voornamelijk zelf schreef. Ze werkte o.a. samen met producersduo The Beatfreakz. De eerste single ‘Lovesick’ behaalt in 2008 de nummer 1-positie in de hitlijsten in Bulgarije. Ook scoort ze hoge ogen in landen als Duitsland, Frankrijk, België, Polen, Slovenië en werd haar muziek uitgebracht in Japan, China, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Canada. In 2009 verschijnt de single ‘Can’t you feel it‘, geproduceerd door Hi-Tack, afkomstig van haar tweede album ‘More than meets the eye’. Ook de Donna Summer-classic ‘Hot Stuff’ werd als single uitgebracht.

Elize won in 2007 ook de bekende Kids Choice Award for best Singer en in 2009 werd zij verkozen tot de meest begeerde vrijgezel en won de ‘Single and Famous’- Award.

TV

In 2007 presenteerde EliZe ‘De Kids-Top 20’. Een jaar later voor RTL de populaire dance-show ‘So You Think You Can Dance’. Daarna presenteerde ze diverse shows voor o.a. RTL, Q-sport voor Ziggo Sport en La Breakfast voor KPN.

USA 

Na een stembandoperatie in 2009 neemt Elize op advies van haar arts rust. Ze besluit voor een paar maanden naar Los Angeles te gaan, maar blijft uiteindelijk acht jaar.

Elize: “Ik wilde altijd al naar Amerika verhuizen, maar door optredens en concerten kon dat nooit. Toen kreeg ik last van mijn stembanden en moest ik onder het mes. Na de operatie mocht ik niet praten, omdat alles moest herstellen. De kans dat ik ooit weer zou kunnen zingen was nihil. Het was voor mij een vloek, maar ook een zegen, want ik had opeens geen verplichtingen meer en kon ik zo naar L.A. reizen. Men ging ervan uit dat ik nooit meer kon zingen. Ik had mijn handen vrij. Na drie maanden logopedie kreeg ik een check-up en was er niks meer te zien, niet eens een litteken op m’n stembanden! Ze vonden het een wonder!“(JFK)

Die 8 jaar in Los Angeles heeft Elize niet stilgezeten. Ze heeft veel modellenwerk gedaan, waaronder veel reclames voor o.a. Budweiser, Heineken, Hyundai, Forever 21, Dial Soap en Morongo Casino’s. Ook toerde ze wereldwijd met de band Saga Strings. De band is een mix van klassiek, pop/rock met dance-invloeden en bestaat naast EliZe als zangeres uit vier prachtige dames waarvan drie violistes en één cellist. Verder schreef Elize muziek voor televisieshows als Dance Mom’s, Queer Eye en Fox Sports. Maakte en presenteerde ze 2 televisieprogramma’s, werkte ze als freelance zangeres op o.a. Nikkie Beach.

Miss Nederland 2018-2020

Elize opende dit jaar samen met de finalisten van Miss Nederland 2018 de grote finaleshow en zong een mash-up van Madonna’s ‘Vogue’ en ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris.  Ook in 2020 zong Elize de finalisten toe met een mash-up van haar song ‘Say Goodbye’ mixed met ‘Don’t start now’ van Dua Lipa.

Songs en releases 2018-2022

Elize werkte afgelopen jaren o.a. met Dirtcaps, Brian Blake en Robin Morssink In Los Angeles en in Nederland aan nieuwe songs wat resulteerde in 2019 en 2020 in de releases van tracks als ‘Bad Girl’, ‘Say Goodbye’ en ‘Always on my mind’. In 2021 nam Elize het EK-vrouwen voetbal anthem ‘Shoot Me Down (Light It Up)’, waarbij dames uit het elftal ook te zien waren in de videoclip.

PINK PANDA

In september 2022 verschijnt de samenwerking met het Engelse DJ duo Pink Panda, die eerder een Europese hit scoorden met de single ‘Like it like that’. Elize en Pink Panda maakten samen een remake van ‘I like it’ van Narcotic Trust (2004).

Indisch monument

Het Indisch ‘Onze Vader’ wordt elk jaar tijdens de Nationale Herdenking op 15 augustus gezongen bij het Indisch Monument in Den Haag. Dit jaar (2022) ging de eer naar Elise van der Horst. Ze werd daarbij begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De herdenking werd oa bijgewoond door Minister President Mark Rutte en live uitgezonden op NPO 1 en bekeken door meer dan 750.000 mensen.

Alles over Elize

Wil je op de hoogte blijven van Elise van der Horst? Volg haar op social media!

 Het Indisch Onze Vader door Elize en het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Nieuwe single Shoot me down ( light it up)

NEW PROMO 2020 LIVE ON STAGE

Brand New Track release Always on my mind May 2019

Brand New Track release ‘Bad Girl’, April 2019

Optreden EliZe Miss Nederland 2018

De showreel van Elise van der Horst

Saga Strings – The rock side of Elise

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP