Biografie Carolina Dijkhuizen

Carolina volgde na haar middelbare school een studie zang aan het Conservatorium in Groningen.

Theater

In 2001 sleepte Carolina haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de Joop van den Ende-musical Aïda. Daarna speelde ze de rol van Nala in de Disney-productie The Lion King. Beide shows waren resident-voorstellingen in het Circustheater in Scheveningen. Na deze twee producties richtte Carolina zich een aantal jaren op reizende shows waaronder de musical Bubbling Brown Sugar, The Soul of Motown II, My Name is theatertour, en Musicals in Ahoy. Op 3 maart 2013 ging de musical Sister Act in het Beatrixtheater in Utrecht in première. Carolina speelde de hoofdrol van Deloris van Cartier in deze spetterende musical naar een idee van Whoopi Goldberg en Joop van den Ende.

In 2015 speelde zij de rol van Deena Jones in de musical Dreamgirls en in 2016 kroop zij in de huid van Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Voor deze rol kreeg zij een Musical Award nominatie. Dit jaar tourt zij met onder andere Simone Kleinsma en Tony Neef door heel Nederland met Musicals In Concert On Tour. Eind 2017 start zij met de muzikale komedie Vamos waarin zij de rol van Puk gaat vertolken naast Lenette van Dongen en Cystine Careon.

In de zomer van 2018 maakt Carolina met haar eigen Diva show een tour langs diverse Prides in Nederland en het buitenland. Ze zingt de thema song ‘Hero’ van de Amsterdam Pride en performed deze oude hit van Bonnie Tyler in de outfit van Nicki Minaj op boot 1 van de Canal Parade.

In het najaar van 2018 staat Carolina in het theater met R&B Old Skool samen met oa John Williams en Sharon Doorson. Vanaf februari tourt Carolina samen met The Gare Du Nord Orchestra langs 50 theaters met de show Thank God It’s Donna   In de show brengt zij een ode aan de Queen of Disco, miss Donna Summer en vertelt haar levensverhaal.

Televisie/Film

Carolina was te zien als actrice in TV-series als Spangen, Spoorloos Verdwenen, Parels & Zwijnen en Bon Bini Beach. Ook heeft ze gastrollen gespeeld in de TV-series Charlie en Moordvrouw. Ze speelde rollen in films als SL8N8, Deuce Bigalow, European Gigolo en Flirt en ze sprak stemmen in voor diverse animaties als Transformers Animated, Roary The Racing Car, True Jackson, Barn Yard, Sesamstraat en Code Lyoko. In 2020 was Carolina te zien in een gastrol in de populairste soap van Nederland, GTST. In 2021 speelt zij rollen in de TV serie De Slet Van 6 VWO (Avro/Tros) en in het najaar de bioscoopfilm Zwanger&Co (Johan Nijenhuis). 

Ook was Carolina te zien in onder andere de televisieprogramma’s Beter Dan Het Origineel, Kerstfeest op de Dam, De Beste Zangers Van Nederland en Wie is de Mol? In 2017 doet zij mee aan Expeditie Robinson. In 2018 is zij te zien in het RTL programma De Jongens Tegen De Meisjes, wint zij The Big Music Quiz en fietst Carolina voor de Nier Stichting een etappe uit de Tour de France in Tour De Celeb.

Presenteren

Carolina presenteerde in 2014 de jaarlijkse Musical Sing a long (1,6 miljoen kijkers) samen met Frits Sissing voor AVRO/TROS. In mei 2017 stond presenteerde zij The Grand Final in Ahoy Rotterdam van Jesus Christ Superstar en interviewde on stage oa met Ted Neeley, Tim Rice en Yvonne Elliman.

Alles over Carolina

Wil je op de hoogte blijven van Carolina? Volg haar op social media!

Showreel Carolina Dijkhuizen acting 2021

Trailer Paradiso 2019

Carolina Dijkhuizen zingt samen met het gospelkoor 'Love Theory' van Kirk Franklin in de 4e aflevering van Amazing Grace.

Carolina Dijkhuizen zingt samen met het gospelkoor de gospelversie van het nummer 'Why Tell Me Why' van Anita Meyer

Pride Amsterdam theme Song 'Hero' by Carolina Dijkhuizen

Carolina Dijkhuizen zingt Stayin' Alive.

André Hazes jr. & Carolina Dijkhuizen - Can you feel the love tonight bij Beste Zangers

Interview Volkskrant 2019

De Beste Zangers - You don't own me / Zeg maar niets meer

Mini docu: Carolina Dijkhuizen - More Than A Woman (Tribute To Bee Gees)

Love is the Message ( Kerstfeest op de Dam EO)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP