Biografie Anne de Blok

Anne de Blok (26) geboren te Bussum, heeft vanaf jongs af aan haar passie gevonden in theater en film. Vanaf haar 7e jaar begon zij met zanglessen en het volgen van acteer- en musicallessen. Zij is huidig werkzaam als actrice, zangeres, presentatrice en regisseur. Momenteel heeft zij twee nominaties op haar naam namelijk aanstormend talent en beste regie.

Studie

Na haar middelbareschooltijd, heeft zij een vooropleiding bij Act2Act in Amsterdam gevolgd. Hierna is Anne verhuisd naar Arnhem, waar zij muziektheater heeft gestudeerd aan het conservatorium van ArtEz Hogeschool van de Kunsten. In 2017 is zij afgestudeerd met haar eigen geschreven en geregisseerde voorstelling Buiten De Lijntjes, waar een collectief uit is ontstaan.

Actrice en Musical

In 2018 speelde Anne de hoofdrol van Tess in de thriller musical ‘Schuld’ naar de bestseller van Mel Wallis de Vries en werd hier voor genomineerd als aanstormend talent bij de Musical Awards 2018. De cast van de thrillermusical Schuld bestaat verder uit Wieneke Remmers,  Ridder van Kooten Jamie Kampinga en Sjors Arts. De voorstelling werd  geregisseerd door Daniël Cohen (Rent, Spring Awakening), met muziek van Fons Merkies. In 2021 schittert Anne in Jungle Book de musical.

Regie 

Voor de regie van Brugklas de musical (bekend van de Nederlandse televisie) kreeg Anne een nominatie voor Beste Regie bij de Musical Awards 2019. Uiteindelijke sleepte zij 5 nominaties in de wacht en wonnen de prijs voor beste muziek. Brugklas de musical werd gespeeld door onder andere Niek Roozen, May Hollerman, Belle Zimmerman, Claire Veldkamp en Jary Sluijter. Met het script van Daniël Cohen en muziek van Fons Merkies. 

Op dit vlak heeft Anne verschillende projecten in het verschiet staan waaronder de regie van 100% Coco de musical en het grote theaterspektakel 600 jaar
Almelo.

Coke TV

Naast haar acteer- en werkzaamheden als zangeres presenteerde Anne samen met Puck Veldhuizen twee jaar lang het programma Frischicks, onderdeel van het youtube kanaal Coke TV van Coca-Cola Nederland. In deze reeks afleveringen, verrassen zij tieners met een onvergetelijke dag vol activiteiten.

Anne de Blok

Wil je op de hoogte blijven? Volg Anne de Blok via haar social media kanalen:

Brugklas de Musical ( Regie 2020) 

Anne in de musical Schuld

Achter de schermen bij thriller musical SCHULD

Anne in Coke TV

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP