Sietske van Preusem

Actrice Sietske van Peursem heeft een rol te pakken in de Nederlandse bioscoopfilm BOEIEN. Zij speelt in de film waarvan de opnames deze week van start zijn gegaan de rol van Cindy. De hoofdrollen zijn voor Klaasje Meijer (Ex K3), Juvat Westendorp en Cees Geel.

BOEIEN! speelt zich af aan boord van het cruiseschip Rederij De Romantiek. Het doel van kapitein Hartman (Geel) en zijn lieftallige assistente Jitske (Meijer) is om zoveel mogelijk passagiers aan de liefde te helpen. Zij doen dit door een trouwwedstrijd te organiseren.

BOEIEN! wordt geregisseerd door Bob Wilbers en geproduceerd door Messercola. Het bedrijf maakte eerder Sinterklaasfilms. De nieuwe familiefilm moet vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Sietske begon haar acteercarrière tien jaar geleden onder haar meisjesnaam Sietske van der Bijl met een rol als Coca Cola meisje in een WK commercial. Al snel kreeg zij de hoofdrol van Chantal Spoor in de KRO tv serie Vrijland, een rol die zij vier seizoenen heeft gespeeld naast bekende acteurs als Martijn Fischer, Babette van Veen en Annette Barlo. Al snel volgde in de jaren daarna andere mooie rollen in series als Spangas (2010)Penoza (2011) de RTL serie Het Mysterie van…(2013-2014),  de film Pestkop (2015, Flikken Maastricht (2016) en een bijrol in de nieuwe Johan Nijenhuis film Zwanger en Co die later dit jaar in première gaat.