Fotografie: Govert de Roos

Gaia Aikman kruipt opnieuw in de huid van leeuwin Nala in de musical The Lion King. Vanaf 21 augustus versterkt zij tijdelijk de cast op West End in Londen.  De zangeres en actrice speelde de afgelopen 2,5 jaar deze hoofdrol al in Nederland en schreef zelfs geschiedenis omdat zij als eerste musicalartiest op 11-jarige leeftijd ook de rol speelde van kleine Nala in dezelfde musical. In 2017 werd zij voor deze rol genomineerd voor een Musical Award

Gaia: “om Nala te spelen op West End, dan doe je dat! Ik had anderhalve dag om mijn leven in een koffer te gooien en om familie en vrienden te bellen dat ik voor een aantal weken in Londen ging wonen. Ik heb in drie dagen de aanpassingen van de show en natuurlijk het script en de liedteksten in het Engels aangeleerd. Niet te geloven wat je allemaal kan onder tijdsdruk en topsupport van de mensen om me heen. Toen ik in 2004 als klein meisje de jonge Nala speelde droomde ik ervan om ooit de volwassen versie te spelen. Dat Disney mij de kans geeft om in deze prachtige droomrol ook nog eens op West End te staan is een hele grote eer! “

De 27-jarige Gaia was eerder te zien in het theater in oa ‘Kinderen voor Kinderen Theater Tour’, theatershow ‘Jeans’ en de musicals ‘Dreamgirls’en ‘The Bodyguard. Ook was zij backingvocalist van de Amerikaanse zanger Robin Thicke (MTV EMA 2013 Ziggodome) en 3 jaar geleden deed zij mee aan The voice of Holland.

Cast&Creatives Lion King UK