Zangeres en actrice Carolina Dijkhuizen brengt in de nieuwe theaterproductie ‘Thank God It’s Donna’ een tribute aan de grootste discoster aller tijden: Donna Summer. Het is voor het eerst in Nederland dat de onbetwiste Queen of Disco centraal staat in een avondvullende theatervoorstelling. Donna Summer brak in de jaren zeventig door in Nederland, groeide uit tot het icoon van de discogeneratie en veranderde met ‘I Feel Love’ de dansmuziek voor altijd. In ‘Thank God It’s Donna’ wordt het aangrijpende levensverhaal verteld van de zangeres die door menig hedendaagse muziekdiva als inspirerend voorbeeld wordt gezien. In de voorstelling zingt Carolina Dijkhuizen samen met The Gare Du Nord Orchestra alle trendsettende Donna Summer hits zoals ‘Last Dance’, ‘I Feel Love’, ‘Hot Stuff’ en ‘MacArthur Park’. ‘Thank God It’s Donna’ is een productie van Whisperland en zal vanaf 1 februari 2019 te zien zijn in dertig Nederlandse theaters.

Carolina: “Van het zingen in de kerk naar hoofdrollen in musicals en de droom om ooit een popster te worden. Donna Summer was en is nog steeds een groot voorbeeld voor mij en haar carrière loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het geweldig om haar muziek levend te houden op een plek die ook voor haar heel dierbaar was: het theater.”

Bekijk hier de theaterlijst waar ‘Thank God It’s Donna’ te zien is.

Over Carolina Dijkhuizen:

Carolina Dijkhuizen sleepte na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen in 2001 haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical ‘Aida’. Daarna speelde ze de rol van Nala in de musical ‘The Lion King’. Na een aantal jaren met reizende shows, waaronder de musical ‘Bubbling Brown Sugar’ en ‘The Soul of Motown II’, kruipt Carolina in 2013 in de rol van Deloris van Cartierin in de musical ‘Sister Act’. Twee jaar later volgt de hoofdrol van Deena Jones in de musical ‘Dreamgirls’ en in 2016 kroop zij in de huid van Nicki Marron in de musical ‘The Bodyguard’. Voor deze rol kreeg zij een Musical Award nominatie. Na ‘Musicals in Concert on Tour’ speelde zij in 2017 in de theaterkomedie ‘Vamos’. Op TV is Carolina te zien geweest in andere andere ‘De Beste Zangers’, ‘Wie is de Mol?’, ‘Expeditie Robinson’ en ‘The Big Music Quiz’.