Zangeres en actrice Carolina Dijkhuizen, Olympisch schaatskampioen Esmee Visser, presentator Jaap Jongbloed, presentator Kees Tol, acteur Leo Alkemade en journalist Tijs van den Brink fietsen een officiële Tour de France-etappe.

De etappe is 169 kilometer lang met 4 ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie. Ze krijgen 2 maanden de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen.

De bekende Nederlanders gaan in teams van 3 de strijd met elkaar aan. Ze worden begeleid door coach Leontien van Moorsel, Maarten Tjallingii (ambassadeur van de Nierstichting en mental coach) en sportarts Guido Vroemen.

Daarnaast worden de bekende Nederlanders ieder gekoppeld aan een nierpatiënt waar ze voor gaan fietsen. Deze 6 nierpatiënten weten alles van strijd, van vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe zullen zij de fietsers mentaal bijstaan.