Patricia van Haastrecht tourt tot en met 10 december door het land met de voorstelling Toon, Liedjesman. Een luchtig, lief, eigentijds, vrolijk programma met muziek, poëzie, verhalen en liedjes rondom Nederlands grootste theaterpersoonlijkheid, Toon Hermans.  Een muzikale ontmoeting met de liedjes en grootste hits van Toon. Patricia is te zien naast zoon Maurice Hermans, Johnny van Elk, de bekende toneelmeester van Toon, Marco de Kramer en Sanne Verboom. De vocalisten worden begeleid door een vijf mans orkest o.l.v. Harrie Herfst.

Clownesk

Toon Hermans was geen cabaretier. Hij noemde zichzelf clown, carnavalist, kleinkunstenaar en liedjesman. Meer feestneus dan wijsneus. Fratsenmaker. Toon wilde niets liever dan de mensen tussen acht en elf uur hun problemen en zorgen doen vergeten. Hij speelde voor hen de zon. Misschien wel het moeilijkste engagement dat er is. Want de ware clown is altijd mild, hij wil geen pijn doen, omdat hij weet, héél diep in zijn hart, dat er al zoveel pijn is in de wereld.
De schaterlach van de clown en zijn publiek spraken hem meer aan dan lachen om cynische en sarcastische grappenmakers die welbewust grappen maakten om te choqueren.

 

Speellijst Toon, Liedjesman