Loading...
Raffaëla Paton 2018-07-12T17:41:17+00:00

Biografie Raffaëla Paton

Muziek zit in het bloed van Raffaëla Paton en al vanaf haar achtste beklom ze het podium en wist ze: “Ik wil zangeres worden.”

Raffaëla Paton werd op 1 juni 1983 geboren te Amsterdam. Raffaëla wist al op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Haar ambitie wordt al op vroege leeftijd duidelijk, gezien ze al vanaf haar 8e jaar op het podium staat. Als kind luisterde ze naar Whitney Houston, Patti Labelle, Oleta Adams, Prince, Theo Nijland, Rob de nijs enz enz.

Haar muzikaliteit is duidelijk afkomstig van haar familie. Haar moeder was een bekende zangeres in Suriname en haar oom Humphrey Campbell is een bekende zanger en vertegenwoordigde Nederland tijdens het songestival van 1992 waar hij een prachtige 9e plek behaalde. Ook is hij zangdocent en producer die jarenlang samen was met zangeres Ruth Jacott.

De bekendheid van Raffaëla begint bij de deelname aan het derde seizoen van Idols in 2006.

In deze talentenshow nam ze het op tegen andere deelnemers en wist uiteindelijk de finale te winnen. Door de geboorte van haar dochter Beautifull Hope in augustus 2006 heeft Raffaëla rustig aan moeten doen. Ze bleef wel  optreden.

Raffaëla heeft in de afgelopen jaren veel muziek uitgebracht. Haar debuutsingle ‘Right Here, Right Now’ behield gedurende 8 weken de eerste plek in de Nederlandse Top 40.

De hit behaalde ook als eerste Idols-single een plek in de Europese Top 100. Haar met platina bekroonde Album ‘Raffaëla’ heeft 15 weken in de Album Top 100 gestaan en behaalde daar de eerste plek. Met de meidengroep Monroe bracht ze de single ‘The Real Thing’ uit en deze behaalde een plek in de Single Top 100. Begin 2006 heeft Raffaëla een cover van De Poema’s opgenomen met Paul de Leeuw. De single genaamd ‘Mijn Houten Hart’ werd uitgebracht nadat Raffaëla en Paul eerder het nummer samen zongen in Mooi! Weer De Leeuw. De laatste single die Raffaëla heeft uitgebracht was speciaal geschreven voor het gay evenement EuroGames 2011. De dancesingle ‘Show Your Colour’, geproduceerd door Eric van Tijn, werd de officiële themesong van EuroGames 2011.

Beste Zangers

In 2012 nam Raffaëla deel aan het Nationaal Songfestival. Met het uptempo nummer ‘Chocolatte’ in een sexy verschijning wist ze grote indruk te maken tijdens de liveshows. Chocolatte kwam in de week na het Nationaal Songfestival binnen in de Nederlandse Itunes chart op plaats 12 en in de Nederlandse Single Top 100 op nr. 22.

En een jaar later maakte Raffaëla een waren comeback door mee te doen met de beste zangers van Nederland met oa, Rob de NIjs, Simone Kleinsma, Bastiaan ragas en Angela Groothuizen. Ze werd één van de publiekslievelingen door haar sensationele optredens en geweldige stem.

In 2016/2017 maakte ze haar musicaldebuut in de musical HAIR van Stage Entertainment. 2017 is voor Raffaëla een gweldig jaar ze presenteert voor het RTL4 programma ‘de beste van Nederland. En gaat de opening verzorgen van het ‘North Sea Jazz’ festival met orkest. Iets waar ze al jaren naar toe werkt.

Van alle markten thuis

Raffaëla heeft in haar huidige zangcarrière met verschillende artiesten gewerkt en opgetreden, John Ewbank, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange, Marco Borsato, Glennis Grace, Kane, Paul de Leeuw, Do en zelfs de Amerikaanse ster Oleta Adams zijn enkele namen waarmee Raffaëla heeft samengewerkt. Naast deze samenwerkingen heeft ze ook op veel grote evenementen en podia gestaan. Enkele voorbeelden zijn Ahoy, Heineken Music Hall, Gaypride Amsterdam, Nederlandse Veteranendag en North Sea Jazz.

Op het podium is Raffaëla het gelukkigst. Inmiddels is de exotische maar vooral nuchtere Hollandse met haar waanzinnige stem, prachtige look en spectaculaire performance uitgegroeid tot een echt podiumbeest. Haar repertoire bestaat uit verschillende stijlen. Op aanvraag is ook veel mogelijk. Nederlands-talig, Dance, Pop, Funk, Jazz en Soul zijn een paar van de richtingen. Ook is het mogelijk Raffaëla met Band of akoestisch te boeken.

Raffaëla op social media

Wil je op de hoogte blijven van Raffaëla Paton? Volg haar op social media!

Lyric video van De Zaal voor de Rotterdamse wijk Crooswijk, geschreven met Marcel van Daalhuizen

The Voice : Mercy

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

NEEM CONTACT OP